Cursus GGA, GGB, 1, 2 en 3 Gehoorzaamheid als sport

Cursus Gehoorzaamheid als sport

G&GWelke niveau's zijn er?


G&G  (gedrag & Gehoorzaamheid) niveau A en B

G&G niveau 1 (meer lezen)

G&G niveau 2 (meer lezen)

G&G niveau 3 (meer lezen)


Wat leert mijn hond in G&G niveau A?


Uit ervaring is gebleken dat de opvoeding en opleiding van hond en baas na de cursus SHH nog niet voldoende ontwikkeld is om door te kunnen stromen naar een cursus GGB.


We bieden daarom een nieuwe cursus aan, die zorgt voor een betere verbinding van Sociale HuisHond (SHH) naar Gedrag Gehoorzaamheid Basis (GGB).


In deze GGA cursus gaan we samen de uitdaging aan om je nog meer inzicht te geven in het leerproces van je hond, om op een positieve manier gewenst gedrag te laten toenemen en ongewenst gedrag te laten afnemen. 


Het samenwerken, een team vormen met je jonge puberende hond, komt wederom aan bod maar dan onder moeilijkere omstandigheden en met meer uitdaging. Verder maken we een start met gehoorzaamheidsoefeningen uit het programma GGB zoals volgen, apporteren en terug plaats.


De GGA cursus wordt niet afgesloten met een examen, maar je ontvangt een certificaat van deelname.  

 

Wat leert mijn hond in  G&G niveau B?


Hier wordt het apporteren en sorteren aangeleerd en telkens moeilijker gemaakt.


Opdrachten worden gecompliceerder, dubbele opdrachten b.v. kom en spring onderweg over een hoogtesprong, ga naar pion en apporteer een apporteerblok.


Een boeiend programma, waarbij je vooral fijn met je hond bezig bent en samen steeds verder groeit.


Wij werken naar het niveau van en naar de Landelijke examens van de F.H.N.


Ben je in het bezit van het SHH (sociale Huishond) certificaat van de FHN is het dus mogelijk om ook deze cursussen af te sluiten met een landelijk erkend diploma.


Na het behalen van dit diploma kunt je zelfs deelnemen aan de nationale en internationale wedstrijden, die worden uitgeschreven door de Federatie Hondensport Nederland (FHN).